עקרונות פדגוגיים ללמידה מרחוק בשיעור א-סינכרוני

moodle

הלמידה מלווה באמצעים לתקשורת מרחוק כגון קבוצת דיון או קבוצה ברשת חברתית. דגם זה מציג את מאפייני המפגש הא-סינכרוני, יתרונות השימוש ב MOODLE ושיטות להוראה, למידה והערכה באמצעות MOODLE.

הדגם הוצג במסגרת היערכות מרצי המכללה להוראה מרחוק. הוא שימושי ונגיש לכל מרצה מאחר שכל הקורסים מלווים באתר MOODLE וכל הסטודנטים רשומים אליו. לכן, כל מרצה יכול להפעיל את הדגם בהתאם לצרכיו הפדגוגיים.

לצפייה במצגת ההדרכה (פורמט PDF) – עקרונות פדגוגיים ללמידה מרחוק בשיעור א-סינכרוני

MOODLE – פלטפורמה לניהול הלמידה ולאתר מלווה קורס

במכללת סמינר הקיבוצים  פלטפורמה זו עומדת לרשות המרצים לניהול הלמידה של כלל הקורסים. כאשר סטודנטים נרשמים לקורס מסוים, הם מצורפים באופן אוטומטי לרשימת הלומדים באותו קורס.  מערכת התמיכה הטכנית במכללה מעניקה גיבוי ותמיכה לכל הקורסים המתנהלים ב MOODLE.  

 

בדף עזר זה מרוכזים דפי הדרכה, סרטוני הדרכה והקלטות של הדרכות בנושא השימוש ב-MOODLE.

בסרטון הבא הקלטה של הדרכה סינכרונית בנושא מטלות לסטודנטים במודל:

לנוחותכם, מצורף ההדרכה קובץ מטלות לסטודנטים בשיעור אסינכרוני המתנהל במודל (פורמט PDF).

מדריכים נוספים: 

לנוחותכם ריכזנו כאן מדריכים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

כיצד לשכפל תכנים שנוצרו בקורס אחד ולייבא אותם לקורס אחר: יבוא פריטים מקורס לקורס – דף הדרכה (פורמט PDF)

כיצד ליצור ולנהל  פורום/ים לשימוש קבוצות שונות מקרב משתתפי הקורס: יצירת פורומים קבוצתיים  – דף הדרכה (פורמט PDF)

מוזמנים.ות לצפות בסרטון הדרכה למרצה:

 

מודל הכיתה ההפוכה – סטודנטים לומדים, מלמדים ומיישמים

כיתה הפוכה - סטודנטים לומדים, מלמדים ומיישמים

מבוא: מודל הכיתה ההפוכה הופך את היוצרות מבחינת ההתנהלות בכיתה. במקום להאזין להקנייה של המורה בכיתה ולתרגל את החומר הנלמד בבית. במודל הכיתה ההפוכה, הסטודנטים לומדים את הנושא באופן עצמאי בבית, ובשיעור מקיימים דיון, מתרגלים ומיישמים את החומר הנלמד.

 הצגת הדגם: במסגרת התואר לניהול עסקי חברתי אני מלמד את הקורס "ניתוח דוחות כספיים". הבחירה ללמד במודל של הכיתה ההפוכה נבעה מהתמודדות עם מספר אתגרים, ביניהם הגברת נוכחות הסטודנטים בשיעורים, העלאת מעורבותם ועידוד ללקיחת אחריות אישית על תהליך הלמידה. כמו-כן, רציתי שמקומי כמרצה יבוא לידי ביטוי באופן מיטבי יותר, כמי שמסייע לסטודנטים להתמודד עם יישום, הטמעה והפנמה של הנושאים הנלמדים בקורס.

לחצו על התמונה כדי לראות את הדגם בהרחבה

מודל הכיתה ההפוכה

רפלקציה: הקורס עבד טוב יותר הן עבורי והן עבור הסטודנטים. הבניית הידע במהלך הקורס נעשתה באופן הדרגתי. הסטודנטים הפגינו אחריות על תהליך הלמידה ואף חוו רמת אתגר גבוהה יותר במהלך הלמידה, כיוון שהדגש בקורס הופנה בעיקר ליישום החומר.

סטודנטים חוקרים ומלמדים

מודל סטודנטים חוקרים ומלמדים

הצגת הדגם: דגם הוראה זה מיושם במסגרת הקורס "אוריינות דיגיטלית". מטרת הקורס הינה להכיר את שפת האוריינות הדיגיטלית ולהתמודד עם פיתוח מיומנויות וכלים להוראת אוריינות דיגיטלית.

הסטודנטים מתנסים בלמידה עצמית, עצמאית ושיתופית, חוקרים נושא ומיישמים תהליך של למידה והוראת הנושא לעמיתיהם. המרצה והסטודנטים שותפים לתהליך ולומדים יחד כיצד להמחיש באופן מיטבי את הנושא הנחקר לשאר הסטודנטים. כך נוצר מאגר ידע שיתופי, שעשוי לשמש כלי עזר לפרחי הוראה ולמורים בעבודת ההוראה.

לחצו על התמונה כדי לצפות בדגם בהרחבה:

רפלקציה: הדגם מתאים לקורס בו משתתפים עד 30 סטודנטים. מומלץ כי מספר הסטודנטים בכל קבוצה לא יעלה על חמישה. בפעמים הרבות בהם התנסיתי בדגם זה- הן בלמידה פנים אל פנים והן בלמידה מרחוק- מצאתי כי מתרחשת למידה רבה, מגוונת ומעניינת. הסטודנטים מעריכים את ההתנסות בלמידה קבוצתית/שיתופית בתהליך של 'הערכה מעצבת' והליווי הצמוד שלי כמרצה.

דילוג לתוכן